Bloggen

Bloggen

Min Värld!

Här skriver jag mest om vardag, problemlösning, hem och hushåll.

Vad som händer i Min Värld, helt enkelt.

Under inläggen finns en kommentarsknapp, där ni kan lämna kommentarer, diskutera och debattera.

Ni kan också kontakta mig på min hemsida.
www.ciakarlsson.se

Patetiskt klagande...

Cias åsikter och funderingarPosted by Cia Sat, October 28, 2017 13:16:25
Jag vet inte om jag tagit på mig alldeles för mycket, men både ork och lust börjar svika. Med jobb, studier, barn och ett bröllop att planera och fixa inför så ligger allt väldigt nära just nu. Och det hjälper ju inte att hemmet måste fungera, städas, fixas och maten måste lagas och disken måste diskas.

Jag tittar mig runt i mitt hem från min favoritfåtölj och ser allt som borde göras... Men jag ids itt att göra nå för det.
Jag ids itt lyfta arslet en gång.

Känner mig bara knäckt av allt just nu.. Men jag vet också att om jag bara reser mig upp, sätter igång musik och tar disktrasan i handen så går vardagsstädningen utav bara farten, och inom en timme är jag klar.

Och tyngden över mina axlar som gör mig så slut kommer försvinna... Då är ett moment klart och jag kan sätta mig med studierna utan att känna tyngden från städningen. För då är den klar. Men jag gör inte det...

Jag sitter kvar och tycker synd om mig själv för att jag är så patetisk och inte orkar lyfta på rumpan och starta igång...
Jag tycker synd om mig själv för att jag känner kravet på mig att jag måste fixa allt det. Trots att alla andra har exakt lika mycket krav, och vissa har säkerligen mer att göra än vad jag har.

Och då känner jag mig bara patetisk istället. Andra, dom slås minsann inte ner av lite städning, matlagning och plugg och annat.

Äh, det är bara å bita ihop och köra på, tänker jag då.
Men ändå så sitter jag kvar. Och varken pluggar eller städar eller fixar mat, eller tar disken....

Kram
Ciaknas

  • Comments(0)//bloggen.ciakarlsson.se/#post429

Lurendrejeri...

Cias åsikter och funderingarPosted by Cia Mon, May 08, 2017 20:18:16
Dom där köp och sälj sidorna på facebook verkar vara fullkomlig lurendrejeri....För ett tag sedan så skrev jag på ett inlägg där en sålde en garderob som jag var intresserad av till Sagas rum. Hon fullkomligt ignorerade mig och sålde till en annan.

Idag så kom det ut en byrå som det stod 500 kr ELLER bud på.
Jag skrev att jag gärna tar den för 500 kr, och på så sätt skulle den affären vara klar tycker jag...
Det tyckte inte hon. Utan hon väntar på att en till ska skriva och bestämmer sedan att det blir budgivning.
Det tycker inte jag är korrekt, för 500 kr var ju det fasta priset. Inte startbud. Men tydligen så får man göra lite som man vill på dom sidorna, vilket gör att jag inser att såna sidor absolut inte är något för mig...

Jag får helt enkelt fortsätta söka min byrå eller garderob till övervåningen, men jag kommer nog aldrig mer ens försöka köpa något på facebook.
Nej, tacka vet jag PMU, Reprisen och ibland kupan. Vi får hoppas att jag hittar något där snart istället.

Det blir smärtsamt uppenbart att se och förstå varför vi har såna extrema köp och sälj lagar, när det kommer från en butik.

Jag förstår varför folk vill köpa av privatpersoner. Det är oftast billigare och lättare. Men man inser också att man som köpare inte har nåt skyddsnät alls. Ingen ångerrätt, ingen köplag på sin sida, inga rättigheter alls.
Privatpersoner kan hålla på med vilka skumraskaffärer som helst, och behöver inte acceptera lagar, regler eller allmänt vett. Inte ens hygglighet vet en del vad det är.

Kram
från en ledsen och besviken
Ciaknas

  • Comments(0)//bloggen.ciakarlsson.se/#post423

Acceptans 2.0

Cias åsikter och funderingarPosted by Cia Fri, April 21, 2017 19:02:38
Igår skrev jag ett inlägg om acceptans. Idag tänkte jag gå in lite mer på hur jag förklarar skillnaden mellan att acceptera nederlag och "att bli besegrad". Ja, jag ger mig rätten att ge upp, när jag kommit till den punkten. Men jag har inte blivit besegrad bara för därför.

Det är stor skillnad på att acceptera och att lägga sig ner och känna sig misslyckad och likgiltig.

Idag har jag en dotter här som är på väldigt dåligt humör.
Hon skriker och gapar och piper och gnäller och bråkar om precis allting.

Jag accepterar att hon är på dåligt humör. Hon accepterar att hon är på dåligt humör.
Men för den delen så accepterar inte jag att hon beter sig illa mot mig. Jag låter inte hennes humör besegra mig. Hon får ha en dålig dag bäst hon vill. Men hon har ingen rätt att låta sitt dåliga humör sprida sig på mig.

Nu kan det ju hända att man blir på dåligt humör iallafall, tack vare det. Och det får man acceptera då, även om man inte ville det. Och det är först när man accepterar sina känslor och sitt beteende, som man kan bryta de negativa mönstret.
Först då tar vi beslutet att vi inte smittar våra nära med den negativa auran vi har runt oss.

Att omvandla de som skulle kunnat besegra oss till att acceptera det, förändra det, och använda oss utav det.

Jag predikar mycket om acceptans, att lära känna sina egna känslor och behov, och använda sig utav det i vardagen. Det gör jag av den enkla anledningen att jag kunnat komma en lång väg genom användning av detta, för att tillslut ha kommit såhär långt i mitt liv. Att vara så trygg i mig själv som jag nu är.

Kram
Cia

  • Comments(0)//bloggen.ciakarlsson.se/#post414
Next »